Hazine Müsteşarlığı bünyesinde, Belediye Uzlaşma Komisyonu kuruldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komisyon, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası büyükşehir belediyelerine ait şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçları ve alacaklarının takas, mahsup ve kesintiye tabi tutulması işlemlerini denetleyecek.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, komisyonun başkanı ve bir üyesi Hazine Müsteşarlığı'ndan, diğer üyeleri İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Sayıştay, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı ve İller Bankası temsilcilerinden oluşacak.

Düzenlemeler çerçevesinde, uygulama kapsamındaki kuruluşların, kamu kurum ve kuruluşlarına olan 31/12/2004 tarihi itibarıyla vadesi geçmiş ve ödenmemiş borçları, aynı kuruluşların kamu kurum ve kuruluşlarından 31/12/2004 tarihi itibarıyla vadesi geçmiş ve tahsil edilememiş alacaklarıyla mahsup ve takas edilecek.

Mahsup, takas ve kesinti işlemlerinden yararlanmak isteyen kuruluşlar için Komisyon'a başvuru süresi, Genel Tebliğin yayımından itibaren 30 gün olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber